Hus & hem

Fuktskyddslösning

Det är välkänt att golvet i ett hus behöver ett fungerande fuktskydd. En gemensam sak för allt golv som är en del av husens grund, är kontakten med marken eller de fyllnadsmassor som huset står på. Genom den kontakt tränger fukt från marken upp i grunden och vidare till golvet, fuktvandring som sker såväl direkt underifrån som genom den lite kraftigare kantbalken, en fuktförflyttning som bör stoppas i god tid.

En annan del i fuktproblematiken är fukten som alltid genereras inomhus och som tränger in i husgrunden. Den fukt som etableras i husgrunden eller i golvet märks långt ifrån alltid i form av golv med en fuktig känsla och ger en kyla och en råhet i källaren som i sin tur ger ett ogästvänligt klimat för t.ex. ett extra sovrum eller en gillestuga. Det här ogästvänliga klimatet gäller direktkontakten med själva golvet som är kallt, men kanske än mer själva luften.

Svenska Fukt har en lösning för denna typ av skador med hjälp av byggtekniska åtgärder där specialutbildad personal ser till att tillämpa kunskaperna för en fukt, vatten och luktfri konstruktion i golv, krypgrunder, vindar och väggar.

Flexibla Attefallshus i färdiga byggsatser

Det ligger i trenden att man nu, tack vare lagen från 2 juli 2014 som tillåter byggandet av Attefallshus på upp till 25 m² kan fundera komplettera boende med detta.

Huset som betraktas som ett komplementbostadhus tog namnet efter bostadsminister Stefan Attefall och kan byggas utan bygglov till permanentbostadshus, förråd, stuga eller garage. Används huset till permanentbostadshus kan detta utrustas med kök och badrum för ett åretsrundboende.

Bortsett från den maximala ytan finns det krav på max 4 meter nockhöjd, att byggnaden ska vara minst 4,5 meter ifrån grannens tomtgräns och att det redan finns en huvudbyggnad på tomten. I sådant fall krävs inget bygglov. Byggs huset närmare än 4,5 meter från grannens tomt då kräver kommunen grannens tillåtelse. Själva byggandet måste anmälas till kommunen även om det inte krävs bygglov dock. Själva anmälan ska vara skriftlig och ska skickas till byggnadsnämnden, tillsammans med ritningar, alla beskrivningar och andra uppgifter som betraktas som intressanta för bedömningen.

Under speciella omständigheter krävs bygglov ändå och dessa kan vara att man bygger på ett område som är värdefullt från historisk, kulturell eller miljömässigt synpunkt.

Hyr inte bara bord, utan det som fixar det lilla extra

Man kan knappt föreställa sig en tillställning utan garderob och med Table som leverantör är saken säkrad. Ett brett sortiment finns att välja bland, med allt från den lyxiga röda mattan, kompletterad med entréstolpar där eldkorgar eller marschaller lyser upp stämningen till tamburmajorer och uppvärmning med hjälp av gasolvärmare. Garderobsställningarna kompletterar det hela med plats för hundratals plagg.
Entréstolparna är till för att kunna leda folk vid eventuella köbildningar eller för att markera entrén. Höjden på dessa stolpar i mässing är 90cm och möjlighet att hyra separat band finns. Banden till ovannämnda stolpar är i flätat rött rep i längden 1,6m.
Önskar man att ge ett lyxigare intryck väljer man ett sammetsklätt rep i samma längd och färg som det flätade repet.
Ett alternativ till entréstolparna är entréstolpar i rostfri med blått band som har samma funktion som nämnda entréstolpar men med en längd på hela 3m.
Table har som tillval en variant av röd matta som är plastklädd och som är i varianten engångsmatta. Med en bred på 2m kapas den röda mattan vid önskad längd. Möjligheten finns till val av andra färger.
Som komplement offererar Table kunden möjligheten att välja eldkorgar med gnistskydd och gasoltub i så kallade PK10 flaskor för uppvärmning av lokaler, tält eller terrasser. Gasoltuben passar gasolsvampen i krom som är 195cm hög.
Garderobsställningar till 50 eller 200 galgar samt galgar med medföljande garderobsbricka kompletterar förberedningen till fest och det är bara gäster som väntas att komma!

Möbler till arbetsrummet

Norrgavels inredningsmöjligheter vad det gäller arbetsrummet är stor. Det finns komponenter som skrivbord, stolar, hyllor eller hurtsar till alla behov, stora så som små.
I bordssortimentet finns ett antal möjliga val som t.ex. Bord 90 och Bord BAS i olika storlekar som 67cm x 120cm, 67cm x 150cm, eller 67cm x 180cm.
Är det stolar man inriktar sig på då är valet ännu större, med produkter som Stol målad, Stol trä, Stol klädd sits, varianter som Högsäte målad, Högsäte trä och det bredda valet Stol BAS, med Stol BAS lackad, Stol BAS målad, Stol BAS trä och Stol BAS klädd sits. Ytterligare ett alternativ är Pinnstolarna i målad, trä eller lackad variant.
Det blir svårt att föreställa sig ett kontor utan hyllor och här erbjuder Norrgavel en hel palett produkter: Bokhylla, konsol serien Konsol BAS, Konsol med bärlist, Konsol rundad, Konsol vinkel, Konsol triangel eller olika Hyllplan, Hyllsystem, Påshylla, Tavelhylla, Bokstöd eller varför inte Kub med låda, Kub utan låda och Stor kub utan ben.
Hurts finns att välja som ett komplement till ovannämnda produkter med goda möjligheter till förvaring.

Lägenhet Malmö

Är du ute efter en lägenhet och känner att du börjar ge upp? Då är det absolut en bra variant att byta lägenhet med någon. Det finns helt klart många som vill ha ett större boende eller ett mindre boende. Du kan också byta mot en lägenhet om du har två lägenheter att erbjuda eller tvärtom. Att byta boende med någon annan är den perfekta lösningen. Smidigt, enkelt och ni bestämmer själva när ni vill byta och hur. På vår sajt lagenhetsbyte.se kan du äntligen hitta din drömlägenhet för vi på lagenhetsbyte.se erbjuder dig att hitta ett boende som passar dig både enkelt och smidigt. Kika in på vår sajt där vi erbjuder ditt drömboende. Välkommen!

 

Isolering med lösull

Slarva inte med isolering i ditt hem, det kan ge fuktskador så som mögel och det är inget en husägare vill ha. Vi på Isolerproffs har definitivt isoleringen för dig och vår proffsiga personal hjälper dig med att hitta den rätta isoleringen till de bästa priserna. Kika in på vår sajt, där har du all information om olika sorters isoleringar du behöver i din bostad. Läs mer

Lägg ut din lägenhet i andra hand

Det är inte alltid lätt att få en lägenheter i Stockholm och det är många som söker lägenhet. Därför är det mycket större chanser för dig att hitta en lägenhet tillsammans med oss. Det enda du behöver göra är att göra dig medlem på vår sajt enkelt och snabbt. Läs mer

Gränsbygdens Köpcentrum AB

Vi på Gränsbygdens Köpcentrum har vitvarorna till dig till mycket förmånliga priser. Vi har även sängar, cyklar och trädgårdsmöbler. Alltså kan du hitta allt hos oss utan att köpa på olika platser. Det är bekvämt och bra att handla hos Gränsbygdens Köpcentrum. Läs mer

Kindbyggdens byggvaror

Vill du har varmt och skönt i ditt hus i vinter har vi på Kindbygdens kaminen för dig till förmånliga priser då vi har låga omkostnader. Vi säljer det mesta till ditt bygge. Läs mer