Ta hand om dina fötter

Ta hand om dina fötter

Hallå där bloggen! Idag tänkte jag faktiskt prata lite om vår hälsa och jag tänkte fokusera på något som många där ute glömmer att ta hand om, nämligen fötterna. Vi har faktiskt ganska tåliga fötter men det betyder inte att man inte ska bry sig om dem, något besök för medicinsk fotvård då och då gör verkligen nytta. Det är lite samma som med våra händer, skillnaden är att händerna sköter vi betydligt bättre än fötterna. Majoriteten av alla går ungefär åtta timmar om dagen i skor och strumpor, vissa går till och med längre. Vi går i skor där designen är viktigare än funktionen och bekvämligheten. Att ha fötterna instängda så länge gör att de tar stryk, det säger sig självt. De får ingen luft och blir det kyligt så resulterar det i torrhet vilket i sin tur leder till sprickor och förhårdningar. Oftast så går vi också i relativt trånga skor och med det så finns risken också för nageltrång. Givetvis rekommenderar jag att man går i ett par skor som är vänliga för fötterna men det är inte alltid möjligt. Det skulle se lite konstigt ut för mig om jag skulle kliva in på kontoret i Nyköping med en kostym och sedan ha ett par luftiga joggingskor på mig. Därför håller jag mig istället till medicinsk fotvård och ser alltid till att gå barfota så fort jag är hemma, för mig räcker det. Jag går hellre på medicinsk fotvård än att inte göra någonting alls åt mina fötter och sedan behöva åka in för att göra ett ingrepp mot nageltrång. Eller att jag ska få förhårdnader på hälen som spricker så att det gör ont för varje steg som jag tar. Jag har varit i den sitsen och det är inget som jag kan rekommendera till någon. Solen skiner över Nyköping och nu ska jag ta mig en riktigt härlig promenad.


Kommentarer är stängda.